Wat is Hooponopono?

Hooponopono wat is dat eigenlijk?

‘Hooponopono is het proces van het loslaten van giftige energie in jezelf, om de invloed van Goddelijke gedachten, woorden, daden en akties te verwelkomen.’

Simpel gezegd betekent Ho’oponopono ‘dingen goed maken’ of ‘een fout of storing rechtzetten’. Dit doe je d.m.v. het opzeggen van 4 zinnetjes: Ik hou van jou-het spijt me-vergeef me alsjeblieft-dank je wel.

hooponopono
Hooponopono

Volgens de oude Hawaïianen, komen al onze problemen voort uit gedachten, die gekleurd zijn door pijnlijke herinneringen uit het verleden. Hooponopono biedt een manier om de energie van deze pijnlijke gedachten – die onbalans veroorzaken – los te laten.

Hoponopono samengevat

Hooponopono gaat ervan uit dat alles wat in de buitenwereld is, ook in jou aanwezig is. Wanneer je dus boos of geirriteerd bent door wat iemand doet, kun je naar binnen keren en kijken welke gevoelens je daarover in jezelf vindt.

Vervolgens pas je Hooponopono toe op die gevoelens en zo kunnen deze gevoelens gezuiverd worden. Wanneer jou vervelende gevoelens geheeld zijn, zal de persoon die ze in eerste instantie veroorzaakte, automatisch meeveranderen.

Wat je doet, is de gedeelde energie schoonmaken. Je innerlijke programmering, zodat je terug keert naar je natuurlijke staat van onvoorwaardelijke liefde, zonder veroordelingen.

Ik wens jou van harte toe dat de filosofie van Hooponopono en deze website de start is van een vreugdevol, overvloedig en liefdevol bestaan.

 

Iedere keer als je een probleem hebt, ben jij erbij. Dr. Hew Len