dr hew len

Dr. Ihaleakala Hew Len Wie staat er aan het roer?

Dr. Ihaleakala Hew Len Wie staat er aan het roer?

Bedankt dat je bij me bent door dit artikel te lezen. Ik ben dankbaar.
Ik hou van Zelf Identiteit door Ho’oponopono en van die lieve Morrnah Nalamaku Simeona, Kahuna Lapa’au, die zo goed was om dit met me te willen delen in november 1982.

Dit is dus de vertaling van het originele artikel van dr. Ihaleakala Hew Len

Dit artikel is gebaseerd op gedachten die dr. Ihaleakala Hew Len heeft opgeschreven in zijn notitieboek van 2005.

Dr. Ihaleakala Hew Len 9 januari 2005

Problemen kunnen worden opgelost zonder te weten wat er aan de hand is! Mezelf dit te realiseren en het te waarderen,geeft me een heerlijke opluchting en pure vreugde.Problemen oplossen,deel van het doel van ons bestaan , is waarover Zelf Identiteit door Ho’oponopono over gaat. Om problemen op te lossen, moeten we ons allereerst afvragen: Wie ben ik. Wie heeft de touwtjes in handen? De aard van de kosmos begrijpen, begint met het inzicht:

“Ken u zelve.”

– Socrates

Dr. Ihaleakala Hew Len 21 januari 2005

Wie staat er aan het roer? De meeste mensen, inclusief die uit de wetenschappelijke hoek, benaderen de wereld als een fysiek wezen. Hedendaags onderzoek naar het DNA om de oorzaken te
identificeren en remedies te vinden voor hartkwalen, kanker en diabetes is een goed voorbeeld hiervan.

Het Intellect, het Waakbewustzijn, , denkt dat het de problemen kan oplossen, dat het controle heeft over datgene wat gebeurt en ervaren wordt.

In zijn boek ‘User Illusion: Cutting Consciousness Down To Size’, beschrijft  wetenschapsjournalist Tor Norretranders een ander beeld van het Bewustzijn. Hij citeert onderzoekstudies, met name die van professor Benjamin Libet van de Universiteit van California in San Francisco, waarin aangetoond wordt dat besluiten
genomen worden voordat het Waakbewustzijn ze maakt. En dat het Intellect, denkend dat het zelf beslist, zich  hiervan niet bewust is.

Patronen

Vanaf het moment van mijn geboorte
Tot het moment van mijn dood
Zijn er patronen die ik moet volgen
Net zoals ik elke adem moet ademen
Als een rat in een doolhof
Het pad dat voor me ligt
En het patroon verandert nooit
Tot de rat dood gaat.
En het patroon blijft achter
Op de muur waar de duisternis viel
En het is precies als het moet zijn
Want in het donker moet ik verblijven
Als de kleur van mijn huid
Of de dag dat ik oud ben
Mijn leven bestaat uit patronen
Die nauwelijks beïnvloed kunnen worden

-Paul Simon, Dichter

Norretranders reciteert ook onderzoek dat aantoont dat het Intellect zich slechts  bewust is van tussen de vijftien tot twintig bits aan informatie per seconde van de miljoenen bits aan reacties die onbewust plaatsvinden. Als het niet het Intellect, het Waakbewust
zijn is, wie heeft er dan de touwtjes in handen?

Wil je het hele artikel lezen?

Dat kan. Ik heb het artikel op internet gevonden en je kunt het nu ook hier downloaden.

Beluister ook de Honopono methode op Youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *